Zo vind je de beste lening voor jou via geld.nl

Geld.nl

Wist je dat er talloze soorten leningen zijn om uit te kiezen, bij honderden financiële instellingen? Ons instinct is om eerst bij de eigen bank na te gaan of ze je kunnen helpen, maar doe dat niet. Ga naar een website als geld.nl en vergelijk eerst de verschillende soorten leningen en kredietverstrekkers. De kans is namelijk aanwezig dat je ergens anders veel goedkoper uit bent.

De rente

Wanneer je een lening afsluit, betaal je rente. Je wil dat die rente zo laag mogelijk is want dat zorgt ervoor dat je lage maandelijkse kosten eraan hebt. Dat hangt echter van een aantal factoren af:

  • hoogte van de lening
  • doorlooptijd van de lening
  • financiële instelling waar je leent
  • jouw betrouwbaarheid als lener

Er zijn afzonderlijke voorwaarden en elementen die instellingen zelf wellicht nog toevoegen maar over het algemeen zijn dit de factoren die bepalen of en hoeveel jij kunt lenen. Daarin is je leendoel belangrijk en je persoonlijke situatie.

Geld.nl

Je leendoel

Een leendoel is de reden waarom je geld wil lenen. Dit kan in de vorm van een doorlopend krediet zijn omdat je een buffertje wil hebben. Denk dan aan een creditcard of roodstand op de rekening. Het kan ook voor iets specifieks zijn zoals een huis, dan krijg je dus een hypotheek. Andere leendoelen zijn verbouwingen, een huwelijk of de aankoop van een auto. Hoeveel je kan lenen en hoe lang je erover mag doen om het terug te betalen, is onder andere afhankelijk van je werksituatie en andere vaste lasten.